GUIDNINGAR PÅ WIJ TRÄDGÅRDAR

För att du ska få den bästa upplevelsen av vårt Wij Trädgårdar rekommenderas du att följa med på en guidad tur när du besöker oss i sommar.
Genom att lyssna till våra guider som berättar om platsen förgyller du din upplevelse och kanske lär du dig något nytt?

Varmt välkommen att boka in dig på någon av våra guidade turer som du kan läsa mer om nedan.

Kostnad för guidning tillkommer utöver entréavgift.

GUIDNING - SKOGEN OCH FOLKET

Välkommen att följa med på en guidad tur i Skogens trädgård. Genom tid och rum vandrar vi i den natur som omger oss här i Ockelbo, som berättar en historia om hur folket levt av och med skogen. Här möts vi av Tallhedens majestätiska kronor och skogstjärnens spegelblanka och mystiska vatten. Skogens trädgård skapades som en hyllning till vårt landskap och berättar om mer än vad du kan tro.

Guidningen startas utanför Entrén och avslutas i Skogens Trädgård vid Tröskladan. Tidsåtgång: 50 min Pris: 75 kr

Se tillgängliga datum och boka din plats via länkarna nedan.

GUIDNING - FRÅN JÄRN TILL ROSOR

Platsen Wij Trädgårdar har en lång spännande historia att berätta. Följ med på en vandring genom historien från den tid då järnet hade en stor betydelse för både platsen och människorna, och hur vi sedan gått från att vara ett framgångsrikt järnbruk till att idag bjuda in dig som besökare till vår glänta i skogen, för att ta del av våra vackra och viktiga visningsträdgårdar. Guidningen startar med en vandring genom Rosträdgården och sedan Örtagården, för att sedan genomföras sittandes i trappan med utsikt över Herrgården, Köksträdgården, Studenternas odlingslotter och Barnens trädgård.

Guidningen startas utanför Entrén och avslutas vid trappan i Ekbacken. Tidsåtgång: 50 min Pris: 75 kr

Se tillgängliga datum och boka din plats via länkarna nedan.

GUIDNING - FRÅN JORD TILL BORD

Följ med oss på en vandring genom odlingsbäddar med rötter från 1700-talet där vi idag odlar ekologiska grönsaker och snittblommor till Wij Trädgårdskök. Under en färgsprakande tur genom prunkande odlingar tar vi oss även genom studenternas dekorativa kökstäppor, skapade utifrån årets tema ”I sagornas värld”.

Guidningen startas utanför Entrén och avslutas i Köksträdgården. Tidsåtgång: 50 min Pris: 75 kr

Se tillgängliga datum och boka din plats via länkarna nedan.

KONTAKT

Har du frågor om våra guidade turer eller önskar du att boka någon av våra guidningar för ett speciellt tillfälle? Kontakta oss, så hjälper vi dig!
guidning@wij.se