KNACKLIEKURS MED SLÅTTERGUBBEN

Människor ute på en åker och hässjar hö
Datum 16 juli - 16 juli
Tid 09:30 - 17:00

Det här är en kurs för alla som vill lära sig slå med lie eller fortsätta utvecklas, du behöver inga förkunskaper. Även barn kan vara med på kursen. Vår målsättning är att du återvänder hem full av inspiration att sköta ängar - med en bra lieutrustning som är inställd för dig! Och behärskar grunderna i lieslåtter, bryning och knackning.

På liekursen tränar vi bryning, slåtterteknik och knackning med den praktiska knackjiggen. Justering och förståelse av liebladets vinklar. Lär oss reparera stenskador.

Medtag: Kläder efter väder. Lätta skor med tunn sula för bästa känsla tycker vi - men det viktigaste är att du har skor du trivs med. Ett ordentligt skärp att hänga brynena i, det behöver alltså inte sitta fast i några byxor eller så. Använd gärna byxor/shorts/kjol du rör dig lätt och ledigt i.

Anmälan och mer information hittar du på Slåttergubbens webbplats.