MUSIC IN THE GARDEN

Datum 15 juni - 15 juni
Tid 16:00
Pris 347 kr

Music in the Garden från Uppsalas vackra botaniska trädgård vid Uppsala slott expanderar och i år blir det också en festivaldag på Wij Trädgårdar i Ockelbo.

Från Haydn till Piazzolla - Ciurlionis String Quartet Litauen
Med enastående ensemblespel och vackert uttryck är Ciurlionis String Quartet från Vilnius ansedd som en av världens främsta stråkkvarteter. Sedan starten 1968 har ensemblen gett över tre tusen konserter över hela Europa på många kända scener och vid många internationella festivaler. I Ockelbo framför de musik av bland andra Joseph Haydn, Astor Piazzolla, Philip Glass, Felix Mendelssohn och Teisutis Makačinas.

Örhängen ur sopranrepertoaren - Julia Lindgren
23 åriga sopranen Julia Lindgren från Göteborg är mottagare av Anders Walls Confidencen stipendium 2024. Hon upptäckte sin passion för opera redan som barn i Göteborgsoperans Diskantkör. Efter studier vid operahögskolan i Stockholm och Göteborg gjorde hon 2022 rollen som Pa i "Tre Knivar från Wei". Hon tilldelades Kungliga Operans Barbro Salén stipendium 2023 och debuterade två veckor senare i "Salome". Under sommaren var hon solist i Verdis "Macbeth" på Läckö Slott.

Tangopassion - Noelia Moncada Argentina
Passion, extas, förtärande melankoli och smärta direkt från Buenos Aires. Noelia Moncada är en av Buenos Aires starkaste lysande tangostjärnor. Hon har en alldeles underbar förmåga att beröra och förmedla musik till sin publik. Med den genuina argentinska traditionen som inspiration laddar Noelia Moncada sin röst med tangons hela färgskala.

artisterna som ska uppträda

Festivalen genomförs utomhus i den enastående, vackra och prisbelönta Rosträdgården.
Wij Trädgårdskök har öppet under festivalen och serverar fantastisk mat tillsammans med dryck (fullständiga rättigheter).
Anpassa kläder efter väder.