BAKA BRÖD MED KULTURGRÖDOR


Baka bröd med kulturgrödor!

4-5 februari

Medverkande: Karin Gerhardt. Forskare och mathantverkare som driver Ängslyckans Café och Stenugnsbageri i Vendel. Projektledare för ”historiska sädesslag i framtidens mat” från SLU, Centrum för biologisk mångfald.

Annika Sahlin. Grönsaksodlare och mathantverkare från Skale skafferi i Söderala. Hon odlar och bakar med kultursorter och kom trea på Eko-Gröt SM i november.

Program

Lördag Ateljén Wij Trädgårdar kl 10.30 - 16.30   

10.30     Välkomna – presentationsrunda, kaffe och kaka med kulturspannmål

11.00     Kulturspannmål och kulturarvssorter - vilken roll spelar de för hållbar utveckling och livsmedelssäkerhet?

12.30    Lunch. Måltidsgröt med kulturspannmål

13.30    Att odla och mala sin egen säd

14.30    Kaffe med ärtvetebröd och kulturspannmålsbröd

15.00    Att baka med kultursorter, i bröd och tunnbröd

15.45    Kursdeltagarna för dag 2 gör en egen deg som får stå över natten.


Söndag Åmots bagarstuga, Kvarnvägen 11, Åmotsbruk, kl 9.00 - 14.30

Vi bakar hårt och mjukt tunnbröd på degar som är satta dagen innan. Vi äter smörgåsfika med nybakt bröd till lunch. Dagen avslutas med frågor och diskussioner. 
Ta med dig förkläde och något att ha över håret, gärna inneskor och ifall det är kallt/dragit i stugan kan det vara bra att ha något extra lager kläder med.


Kostnad: 600 kr enbart lördag, 1200 kr för båda dagarna, inklusive fika och lunch.

Biljetter köps via Tickster

Vid frågor om evenemanget kontakta [email protected]

Evenemanget sker i samverkan med Ockelbo Hembygdsförening

Evenemanget är en del i projektet Utbildningscenter Wij Trädgårdar som finansieras av Leader Gästrikebygden samt Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.