KRISBEREDSKAPSVECKAN 2022


Välkomna till föreläsningar och odlingsverkstad; 27/9 "Konsumera och producera lokalt - livsmedelsstrategi för ökad beredskap" 29/9 "Mätt på en plätt - att odla sin egen mat"

Program:
Konsumera och producera lokalt - livsmedelsstrategi för ökad beredskap
27 september kl 18-19.30 i Ateljén 
Hur stärker vi vår livsmedelsberedskap i Gävleborg? Alla nivåer i samhället behöver agera tillsammans och utbyta idéer och kunskap. Kom och lyssna när Rebecka Wikström, projektledare för länets livsmedelsstrategi från Länsstyrelsen, berättar om självförsörjning, resursutnyttjande och mycket mer. Utrymme finns för diskussion och frågor. Ingen föranmälan behövs. Fika finns att köpa.

Mätt på en plätt - att odla sin egen mat
29 september kl 17-20.30 vid Eko-torget
Hur skapar du en odling som ger god skörd redan första året? Och hur stor yta behövs egentligen för att vara självförsörjande på grönsaker? 
Tillsammans anlägger vi en odlingsyta och pratar om grödor som är enkla att odla och lagra. Alexander Wiberg från Växtplats för Alla och Annelie Engkvist från Utbildningscenter Wij Trädgårdar leder odlingsverkstaden och svarar på frågor om odling för husbehov. Annelie har tidigare drivit projektet Mätt på en plätt och här delar hon med sig av sina tips och erfarenheter. Efter den praktiska delen fortsätter vi i Ateljén där även fika finns att köpa.
29 september kl 17-20.30 vid Eko-torget
Föranmälan sker till ABF Krisberedskapsveckan - ABF

Krisberedskapsveckan på Wij Trädgårdar arrangeras av ABF, Wij Trädgårdar, Ockelbo kommun, Länsstyrelsen, Växtplats för Alla/Fixarna i Hamrånge. Evenemanget är en del i projektet Utbildningscenter Wij Trädgårdar som finansieras med stöd från Leader Gästrikebygden och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.