Reparera, omformera, uppgradera - återbruksverkstad 30/7 kl.11-16


Lördag 30 juli kl. 11.00-16.00 
Behöver dina favoritjeans lagas? Har du en cykel som behöver pysslas om, eller verktyg som behöver slipas? Är du nyfiken på linberedning, tovning eller vill du lära dig att väva band? Funderar du på hur du kan ta tillvara på resurserna du redan har i din trädgård för täckodling och kompostering?

Välkommen till återbruksverkstad på Eko-torget på Wij Trädgårdar! Här möter du hantverkare, slöjdare och konstnärer som låter tingen bli hållbara i tid och rum. 
  • Martin Gunnarsson visar hur du fixar, lagar och servar din cykel
  • Magdalena Johansson Wahlberg från Magaloogi visar hur du med enkla broderistygn kan lappa/laga och dekorera dina textilier med inspiration från den populära japanska tekniken Sashiko
  • Erik Engkvist från Grobo bygghantverk visar och berättar om knuttimring och timmerhusrenovering
  • Paulina Hermansson täljer eller visar hur du kan göra ditt eget knivskydd
  • Marie Lindbäck, Annelie Engkvist och Maria Torung Fagerlund visar och berättar om hur du kan ta vara på dina trädgårdsresurser: täckodling, direktkompostering, kompostering, hügelbäddar
  • Linda Goding från Wynja Hantverk visar nåltovning
Gästriklands hemslöjdsförening medverkar också:
Ulla Forsberg och Inger Henriksson visar linberedning, Louise Ström från Spångmurs visar bandvävning och Margit Kristoffersson från MargitK visar tovning. 

Samma dag firas Världsbroderidagen på Wij Trädgårdar. 
 
Vill du vara med och bidra med dina hantverks- och slöjdarkunskaper? Kontakta oss på [email protected] så berättar vi mer!
 
Evenemanget är en del i projektet Utbildningscenter Wij Trädgårdar som finansieras av Leader Gästrikebygden samt Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.